Răspuns :
Răspuns:
Legenda germană: Atunci când Dumnezeu a creat zăpadă, i-a spus să viziteze toate florile de pe pământ pentru a căpăta culori. Toate florile au refuzat, până când zăpada a mers în vizită şi la gingaşii ghiocei. Când a văzut că ghioceii au un suflet atât de pur, cald şi generos, zăpada s-a gândit să îi propună un târg. În schimbul culorii, zăpada i-a spus ghiocelului că îl va lăsa pe el să fie prima floare care înfloreşte primăvara. Firavul ghiocel a acceptat şi de atunci, în fiecare primăvară este cel care ne dă de veste că a sosit mult aşteptatul anotimp.
Legenda moldovenească: O legendă din Moldova spune că o bătălie între Vrăjitoarea Iarnă şi Domniţă Primăvară a dat naştere ghioceilor. Într-un an, Vrăjitoarea Iarnă a decis să nu mai renunţe la stăpânirea sa asupra Pământului atunci când ajunge Domniţa Primăvară. În timpul luptei, Domniţa Primăvară s-a înţepat la un deget şi câteva picături de sânge au căzut pe pământ. Picătura de sânge a topit zăpada şi acolo a răsărit un mic ghiocel, un semn că Domniţa Primăvară a câştigat bătălia cu Vrăjitoarea Iarnă.
Legendă românească: potrivit acestei legende, în fiecare an soarele ia formă unei tinere fete care încălzeşte pământul primăvara. Într-un an, Iarnă a refuzat să plece din cetatea sa de pe pământ şi a luat-o ostatică pe tânăra fată. La scurt timp, un tânăr fermecător a venit să o salveze pe fata pe care o iubea din ghearele iernii. După o lupta aprigă, fata a fost eliberată, dar eroul salvator a fost rănit iar sângele său a ajuns pe zăpada care acoperea pământul. Pentru că soarele strălucea pe cer, în acel loc au început să răsară ghioceii pentru a celebra venirea primăverii. În tradiţia românească, ghioceii sunt simbolul venirii primăverii.
Sper ca te-am ajutat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.