👤

Rezolvați ecuațiile :
8x-4-3=2×(x-1)+x=
3×(5x-1)-7=24x-1
3x+11=5×(2x+9)-6
12x-9=7×(3x-3)+3
4×(5x-3)=3×(x+7)+1


Răspuns :

Răspuns:

1) x=1

Explicație pas cu pas:

1)8x-4-3=2x(x-1)+x

Calculează

Elimină parantezele

8x-7=2x-2+x

Redu termenii asemenea

8x-7=3x-2

Mută termenii

8x-3x=-2+7

Redu termenii asemenea

Calculează

5x=5

Împarte ambele părţi

x=1

La celante poţi să te descurci şi singur(ă)

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari