Răspuns :
Ploaia
De pe cerul azuriu de vara a disparut brusc soarele. Norii se aduna a ploaie, iar vantul patrunde orice suflare, purtand cu sine mirosul si freamatul cald al verii. Arborii isi infioara frunzele fosnind ametitor si furtuna cucereste pamantul insetat. Peisajele posomorate se amesteca in valtoarea furtunii amenintatoare. Din cerul fumuriu si sumbru cad picaturi mari si reci de ploaie, atat de curate si stravezii ca lacrima unui izvor. Ploaia saruta pamantul cuprizandu-l in bratele sale cu suvoaiele indraznete si paraiele zglobii. Vantul si ploaia se intetesc sugrumand zapuseala acestei zile de vara. Natura suspina prin fulgere, fulgere lungi ce strabat norii si care infricoseaza. Doar frunzele se mai misca ametite valsand in pustietatea ploii. Strazile impartasesc gustul linistii fiind spalate de picaturile acestei ploi. Cuprinsa de vraja ploii, mi-am luat umbrela cea veche si am plecat la plimbare. Pas cu pas pasind pe strazi, curcubeu` ma intampina, iar ploaia se indeparta de pe meleagurile noastre. Natura se bucura, dandu-ne mirosul de aer proaspat cu amprente dulci de miresme, de capsuni, de cirese si de flori de soc. Nimic nu se compara cu imaginea naturii de dupa ploaie, iar totul capata viata. Ploaia pentru mine a capatat culoare!
Sper că te-am ajutat!
Fenomenul pe care il voi descrie este: ploaia
Ploaia este o formă de precipitaţii atmosferice. Ploaia se formează când diferite picături de apă din nori cad pe suprafaţa Pamântului în formă lichidă. Nu toată ploaia ajunge în sol. Unele picături de apă se evaporă în timpul căderii şi nu mai ajung în pământ. Acest fenomen este mai ales întâlnit în zonele deşertice şi este numit virga.
Ploaia este o parte importantă a circuitului apei în natură şi are loc după ce apa care s-a evaporat din râuri, lacuri, oceane, ş.a.m.d. se condensează ajungând picături de apă şi cade pe pământ, întorcându-se înapoi în pârâuri, râuri, lacuri. Procesul formării ploii este numit şi efectul Bergenon.
Popular, ploaia mai este denumită bură dacă picăturile sunt fine şi multe şi este descrisă ca fiind torenţială atunci când picăturile de apă sunt mari, multe şi cad cu repeziciune.
Ploaia mai poate fi clasificată şi după volumul precipitaţiilor astfel: ploaie foarte fină, când rata precipitaţiilor este sub 0,25 mm / oră, ploaie fină, când rata precipitaţiilor este între 0,25 şi 1 mm / oră, ploaie moderată, când rata precipitaţiilor este între 1 şi 4 mm / oră, ploaie deasă, când rata precipitaţiilor este între 4 şi 16 mm / oră, ploaie foarte deasă, când rata precipitaţiilor este între 16 şi 50 mm / oră, ploaie torenţială, când rata precipitaţiilor este mai mare de 50 mm /oră.
În funcţie de condiţiile care au produs ploaia, aceasta poate fi: ploaie orografică, ploaie convectivă, ploaie ciclonică, ploaie produsă artificial, prin intervenţia omului.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.