👤

tradiții și obiceiuri ale Rusiei
Dau coroana ​


Răspuns :

Răspuns:

1.Ziua Apărătorului Patriei este o sărbătoare importantă în Rusia de astăzi. A fost înființată în 1922 ca o sărbătoare a întemeierii Armatei Roșii. În această zi, bărbații și băieții primesc cadouri și felicitări. Femeile din armată sunt, de asemenea, felicitate, dar sărbătoarea este cunoscută mai informal ca Ziua Bărbaților.

2.Povestea lui Maslenitsa își are originea în vremurile păgâne, când vechea Rusă se închina Soarelui. Când creștinismul a venit în Rusia, multe dintre vechile tradiții au rămas populare, fuzionând cu noul sens creștin al sărbătorii.

În Rusia modernă, simbolul lui Maslenitsa este clătita sau блин (bleen), care reprezintă soarele, și o păpușă Maslenitsa din paie, care este arsă la sfârșitul săptămânii de sărbătoare. Maslenitsa este atât un rămas bun de iarnă, cât și o petrecere primitoare pentru primăvară. Multe activități tradiționale au loc în timpul săptămânii Maslenitsa, inclusiv concursuri de clătite, spectacole tradiționale cu clovni și personaje din basme rusești, lupte cu bulgări de zăpadă și muzică de harpă. Clătitele sunt făcute în mod tradițional acasă și consumate cu miere, caviar, smântână, ciuperci, gem rusesc (варенье, pronunțat vaRYEnye) și multe alte umpluturi gustoase.

3.Ziua Victoriei, sărbătorită pe 9 mai, este una dintre cele mai solemne sărbători rusești. Ziua Victoriei înseamnă ziua predării Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial, care se numește Marele Război Patriotic din 1941-1945 în Rusia. Parade, focuri de artificii, salutări, spectacole și întâlniri cu veterani au loc toată ziua în toată țara, la fel și cea mai mare paradă militară anuală din Moscova. Din 2012, Marșul Regimentului nemuritor a fost un mod din ce în ce mai popular de a onora pe cei care au murit în război, participanții ducând fotografii ale celor dragi pe care i-au pierdut în timp ce mărșăluiau prin orașe.

4.Sărbătorit pe 6 iulie, noaptea lui Ivan Kupala are loc exact la șase luni după Crăciunul ortodox rus. La fel ca Crăciunul ortodox rus, festivitățile Ivan Kupala combină ritualuri și tradiții păgâne și creștine.

Inițial o sărbătoare a echinocțiului de vară, ziua lui Ivan Kupala își ia numele modern de la Ioan (Ivan în rusă) Botezătorul și vechea zeiță Rus Kupala, zeița Soarelui, a fertilității, a bucuriei și a apei. În Rusia modernă, sărbătoarea nocturnă prezintă farse prostești legate de apă și câteva tradiții romantice, cum ar fi cuplurile care se țin de mână în timp ce sar peste un foc pentru a vedea dacă dragostea lor va dura. Tinerele singure plutesc coroane de flori pe un râu și tinerii singuri încearcă să le prindă în speranța de a captura interesul femeii ale cărei coroane le prind.

Explicație:

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari