Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f,g: IR-> IR
_________________
fog = f(g(x))
gof = g(f(x))
fof = f(f(x))
gog = g(g(x))
_________________
f(x) = 1 - 2x
g(x) = 3x + 1
_________________
fog = f(g(x)) = f(3x+1) = 2(3x+1) -2x = -4x -1
gof = g(f(x)) = g(3x-2x) = -(3x-2) + 1 = -2x + 24x -= 22
fof = f(f(x)) = f(3x-2x) = 3(3x-2x) + 4 = 9x - 8
gog=g(g(x)) = g(-x + 1) = - ( -x+1) +1 = -x+2x = 2
[tex]\it f\circ g =f(g(x))=f(3x)=1-2\cdot3x=1-6x\\ \\ g\circ f=g(f(x))=g(1-2x)=3\cdot(1-2x)=3-6x\\ \\ f\circ f=f(f(x))=f(1-2x)=1-2\cdot(1-2x)=1-2+4x=4x-1\\ \\ g\circ g=g(g(x))=g(3x)=3\cdot3x=9x[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.