Răspuns :
Notăm cele trei numere cu x, y, z
y= x+2
z= x+4
x+y+z= -33
x+x+2+x+4= -33
3x+6= -33
3x= -33-6
3x= -39 /÷3
x= -13
y= x+2= -13+2= -11
z= x+4= -13+4= -9
Mult succes!
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a + ( a+2) + (a+4) = - 33
3 × a + 6 = - 33
3 × a = - 33 - 6
3 × a = - 39
a = ( - 39) : 3 ⇒ a = - 13 → primul număr impar
a + 2 = - 13 + 2 = - 11 → al doilea număr impar consecutiv
a + 4 = - 13 + 4 = - 9 → al treilea nr. impar consecutiv
Verific:
- 13 + ( - 11 ) + ( - 9 ) = - 13 - 11 - 9 = - 33 → suma celor trei numere întregi impare consecutive
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.