Răspuns :
Răspuns:
f(x)=(a-2)x+3-a
DacA A(-2,4)∈Gf atunci
f(-2)=4
f(-2)=(a-2)*(-2)+3-a=4
-2a+4+3-a=4
-3a+7=4
-3a=4-7
-3a= -3=>a=1
b) ca sa determini f(x) inlocuiesti a cu 1
f(x)=(1-2)x+3-1= -x+2
f(x)= -x+2
Deoarece coeficientul lui x este -1<0 , atunci functia este descrescatoare
Intersectia cu Of f(x)=0
-x+2=0
-x= -2
x=2
A(2,0 )
Int7ersectia cu Oy
f(0)=-0+2=2
B(0,2)
Graficul este drapta AB vezi Anexa
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.