Răspuns :
Răspuns:
n=1 ⇒ 1=1 - adevarat
presununem pt n -adevarat
demonstram ca pt n+1 este edevarat, adica:
1+ ...+ (4n-3) +(4n+4-3) = (n+1)(2n+2-1)
n(2n-1) + (4n+1) = (n+1)(2n+1)
2n²-n+4n+1=2n²+n+2n+1
0=0
q.e.d.
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.