👤

2. Determinați numărul întreg a, astfel încât ecuația 2•(x - 3)-a = 9, cu necunoscuta x
să aibă soluţia - 2


Răspuns :

2•(x-3)-a=9

2•(-2-3)-a=9

2•(-5)-a=9

-10-a= 9

a=-10-9

= -19

verificare: 2•(-2-3)-(-19)=9

-10-(-19)=9

9=9

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari