Răspuns :
c) 3x-2x+6=2x+4
x+6=2x+4
x-2x= 4-6
-x= -2
x=2
d) 1,5x+3=8+7
1,5x+3=15
1,5x=12
x=12:15/10
x= 12×2/3
x= 8
c) 3x-2•(x-3)=2x+4
3x-2x-6=2x+4
x-6=2x+4
x-2x=4+6
-x=10
x=-10
d)3•(0,5x+1)-7=8
1,5x+3-7=8
1,5x-4=8
1,5x=8+4
1,5x=12
x=8
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.