Răspuns :
ADUCEM TOATE FRACTIILE LA ACEELASI NUMITOR:
2x+1/3 amplificăm cu 2 = 4x+2 /6
x-1/2 amplificăm cu 3 = 3x-4/6
x/2 amplificăm cu 3 = 3x/6
2(x+1)/3=2x+2/3 amplificăm cu 2= 4x+4/6
5/6 e bine
1/6 e bine (rămâne asa)
deci vom avea
[tex] \frac{4x + 2}{6} - \frac{3x - 4}{6} + \frac{1}{6} = \frac{3x}{6} - \frac{4x + 4}{6} - \frac{5}{6} [/tex]
pentru că avem același numitor putem sa îl eliminam
[tex]4x + 2 - 3x + 4 + 1 = 3x - 4x - 4 - 5[/tex]
[tex]x - 3x + 4x = - 4 - 5 - 2 - 4 - 1 \\ 2x = - 16 \\ x = - 16 \div 2 \\ x = - 8[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.