Răspuns :
2×2 -9(x-1)=(x-3)2
4-9x+9=2x-6
-9x-2x=-6-4-9
-11x= -19
x= -19/-11
x= 19/11
Explicație pas cu pas:
înmulțit termenul din fața parantezei cu fiecare termen din paranteza respectând regula semnelor. separăm termeni cu x si cei fara x in membre diferite iar apoi aflăm valoarea lui x
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.