Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
64:32+76-2*[(20+x*5):5]-36:3=50
Efectuăm mai întâi ceea ce e în paranteze: (20+5x):5= 4+x și acum rescriem ecuația cu răspunsul făcut.
64:32+76-2*(4+x)-36:3=50
Continuăm cu parantezele.
64:32+76-8-2x-36:3=50
Acum că nu mai sunt paranteze ne putem ocupa de împărțiri.
2+76-8-2x-12=50, acum putem efectua adunările și scăderile.
58-2x=50, scădem 58 ca să rămânem cu necunoscuta singură
-2x=50-58
-2x=-8, împărțim la -2
x=4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.