Răspuns :
Răspuns:
Pe data de 10 mai, pe peronul din urbea X, Goe împreună cu mamițica, mam’mare și tanti Mița așteptau trenul ce aveau să-i ducă la București întocmai cum îi promiseră pentru a nu mai rămâne repetent.
Goe purta un costum de marinar și pe când cei patru se certau pe forma corectă a cuvântului marinar, trenul sosește.
Goe nu vrea să între în cupeu alături de cucoane, ci să rămână pe coridor cu băieții.
Însă, la un moment dat, scoate capul pe geam și-i zboară pălăria sub a cărei panglică se afla și biletul de tren.
Fix în acel moment apare conductorul, iar după ce se ceartă cu acesta, cucoanele cumpără un alt bilet și plătesc și o amendă. Însă, în gălceava iscată, Goe se lovește la nas.
După ce primește ciocolată, Goe se reîntoarce pe coridor și cucoanele își reiau vorba. După un timp mam’mare merge să vadă ce mai face acesta. Însă nu-l găsește si începe a țipa. Atunci aude bătăi din toaleta unde Goe rămase blocat. Îl cheamă pe conductor, îl plătesc și-l eliberează pe băiat.
De data aceasta, mam’mare rămâne pe coridor cu băiatul pentru a-l supraveghea. Tocmai văzuse un mâner și începuse a se juca cu el.
După un timp, alarma trenului este trasă, iar trenul este oprit. Se creează mare zarvă și se află că alarma a fost trasă din vagonul din care se pierduse mai devreme pălăria cu biletul.
Dar nu se poate afla cine a tras alarma. În acest timp, Goe ședea liniștit în fundul cupeului în brațele lui mam’mare care doarmea.
Într-un sfârșit trenul pornește din nou și ajunge la București cu o întârziere de câteva minute. Goe, cu beretă în loc de pălărie pornește cu cucoanele spre bulevard.
Te pup!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.