Răspuns :
Răspuns:
8. a) -167
b) 7
c) 57
Explicație pas cu pas:
F=[5^10*-(5^2)^7:5^20]:(5^2)^10
F=[5^10*(-5^14):5^20]:5^20
F=[-5^(10+14-20)]:5^20
F=-5^4:5^20=-5^(4-20)=
F= - 1/5^16
Atasez rezolvarea
Se folosesc formulele
a^b*a^c=a^(b+c)
a^b:a^c=a^(b-c)
[a^b]^c=a^(b*c)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.