Răspuns :
Am notat a cu x pentru a rezolva mai usor
Prima
[tex](x - 15) \times 2 - (18 - 12 + (100 - 45) \times 0) = 12[/tex]
[tex](x - 15) \times 2 - 6 = 12[/tex]
[tex](x - 15) \times 2 = 18[/tex]
[tex]x - 15 = 9[/tex]
[tex]x = 24[/tex]
A doua
[tex]10x - 10 \times (362 + 10(24 + 6)) = 100[/tex]
[tex]10x - 10(362 + 10 \times 30)) = 100[/tex]
[tex]10x - 10 \times 662 = 100[/tex]
[tex]10x = 7620[/tex]
[tex]x = 762[/tex]
Explicație pas cu pas:
(a - 15) x 2 - [9x 2 - 24: 4 + (100 - 9 x 5) x 0] = 12
2a - 30 - ( 18 - 6 + 0)=12
2a - 30 - ( 18 - 6)= 12
2a - 30 - 12= 12
2a - 42= 12
2a= 12 + 42
2a= 54
a= 54 : 2
a= 27
a x 10 - 10 x [362 + 10 x (24 + 18:3)] = 10 x 10
10a - 10 × [362 + 10 × (24 + 6)]= 100
10a - 10 × (362 + 10 × 30)= 100
10a - 10 × (362 + 300)= 100
10a- 10 × 662= 100
10a - 6620= 100
10a= 100+ 6620
10a= 6720
a= 6720 : 10
a= 672
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.