Răspuns :
Explicație pas cu pas:
suma initiala= x
tv = 1/4 × x = x/4
rest = x - x/4 = 3x/4 vom considera 3x/4 = y
aspirator = y/10
y - y/10 - 1210 = 5000
aducem la numitor comun
10y/10 - y/10 - 12100/10 = 50000/10
10y - y - 12100 = 50000
9y = 62100
y = 6900
si
y = 3x/4
deci
3x/4 = 6900
3x/4 = 27600/4
3x = 27600
x = 27600/3 = 9200
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.