Răspuns :
Răspuns:
28
Explicație pas cu pas:
( 72- 2X ):4+3=7
( 72 - 2X):4=4
72- 2X =16
-2X= 16-72
-2X= -56
X= 28
(72-2*x):4+3=7
Mutăm membrul stâng cu semn schimbat:
(72-2*x):4=7-3
(72-2*x):4=4
(72-2*x)=4*4
72-2*x=16
2*x=16-72
2*x=-56
X=(-56):2
X=-28
Mutăm membrul stâng cu semn schimbat:
(72-2*x):4=7-3
(72-2*x):4=4
(72-2*x)=4*4
72-2*x=16
2*x=16-72
2*x=-56
X=(-56):2
X=-28
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.