Răspuns :
Răspuns: Ai rezolvarea mai jos
Explicație pas cu pas:
Salutare!
[tex]\large\ast~~\bf \Bigg(\dfrac{1}{4} \Bigg)^{39}=\Bigg(\dfrac{1}{2^{2}} \Bigg)^{39}= \dfrac{1}{2^{2\cdot 39}}= \dfrac{1}{2^{78}}=\Bigg(\dfrac{1}{2^{3}} \Bigg)^{26}=\boxed{\bf \Bigg(\dfrac{1}{8} \Bigg)^{26}}[/tex]
[tex]\large\ast~~\bf \bf \Bigg(\dfrac{1}{3} \Bigg)^{26}[/tex]
[tex]\large\ast~~\bf \Bigg(6\dfrac{1}{4} \Bigg)^{48}=\Bigg(\dfrac{25}{4} \Bigg)^{48}= \Bigg(\dfrac{5^{2}}{2^{2}}\Bigg)^{48}= \dfrac{5^{2\cdot48}}{2^{2\cdot48}}=\boxed{\bf \Bigg(\dfrac{5}{2} \Bigg)^{96}}[/tex]
[tex]\large\ast~~ \bf \Bigg(3\dfrac{1}{2} \Bigg)^{96}= \Bigg(\dfrac{7}{2} \Bigg)^{96}[/tex]
[tex]\large\ast~~\bf \Bigg(\dfrac{1}{9} \Bigg)^{18}= \Bigg(\dfrac{1^{2}}{3^{2}}\Bigg)^{18}= \dfrac{1^{2\cdot18}}{3^{2\cdot18}}=\dfrac{1^{36}}{3^{36}}=\boxed{\bf \Bigg(\dfrac{1}{3} \Bigg)^{36}}[/tex]
[tex]\large\ast~~\bf \Bigg(\dfrac{5}{3} \Bigg)^{36}[/tex]
PS: Daca esti pe telefon, te rog sa glisezi spre dreapta pentru a vedea rezolvarea completa
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.