Răspuns :
Formula 1
[tex] {(a - b)}^{2} = {a}^{2} + {b}^{2} - 2 a b [/tex]
Demonstratie :
[tex] {(a - b)}^{2} = (a - b) \times (a - b) = a \times a + a \times ( - b) + ( - b) \times a + ( - b) \times ( - b) = {a }^{2} - ab - ba + {b}^{2} = {a}^{2} + {b}^{2} - 2ab[/tex]
Exemplu:
[tex] {(5 - 3)}^{2} = {5}^{2} + {3}^{2} - 2 \times 5 \times 3 = 25 + 9 - 30 = 4 [/tex]
Formula 2:
[tex] {(a + b)}^{2} = {a}^{2} + {b}^{2} + 2 a b [/tex]
Demonstratie:
[tex] {(a + b)}^{2} = (a + b) \times (a + b) = a \times a + a \times b + b \times a + b \times b = {a}^{2} + {b}^{2} + 2ab[/tex]
Exemplu:
[tex] {(3 + 6)}^{2} = {3}^{2} + {6}^{2} + 2 \times 3 \times 6 = 9 + 36 + 36 = 81[/tex]
Srry, mie foarte somn, daca e iti trimit maine si restul.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.