Răspuns :
a)
[tex] - 2(x - 3) + 3(2 - x) = x[/tex]
[tex] - 2x + 6 + 6 - 3x = x[/tex]
[tex] - 5x + 12 = x[/tex]
[tex] - 5x - x = - 12[/tex]
[tex] - 6x = - 12[/tex]
[tex]x = 2[/tex]
b)
[tex]3(x + 2) - 5(x - 1) = 3 - 6x[/tex]
[tex]3x + 6 - 5x + 5 = 3 - 6x[/tex]
[tex] - 2x + 11 = 3 - 6x[/tex]
[tex] - 2x + 6x = 3 - 11[/tex]
[tex]4x = 8[/tex]
[tex]x = - 2[/tex]
c)
[tex]3x - 5(x + \sqrt{2} ) = \sqrt{2} - 4x[/tex]
[tex]3x - 5 - 5 \sqrt{2} = \sqrt{2} - 4x[/tex]
[tex] - 2x - 5 \sqrt{2} = \sqrt{2} - 4x[/tex]
[tex] - 2 x+ 4x = \sqrt{2} + 5 \sqrt{2} [/tex]
[tex]2x = 6 \sqrt{2} [/tex]
[tex]x = 3 \sqrt{2} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.