Răspuns :
Răspuns:
[tex]\displaystyle{ = \frac{8}{27} }[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\displaystyle{ [(\frac{2}{3})^{5}]^{4} : (\frac{2}{3})^{17} = }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = (\frac{2}{3})^{5 \cdot 4} : (\frac{2}{3})^{17} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ =(\frac{2}{3})^{20} : (\frac{2}{3})^{17} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ =(\frac{2}{3})^{20 - 17} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = (\frac{2}{3})^{3} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = \frac{2^{3}}{3^{3}} }[/tex]
[tex]\displaystyle{ = \frac{8}{27} }[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.