Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f , g : R --> R
a) f(x) = 6x-5 ; g(x) = 1/6 · x +5/6 = x/6 + 5/6 = (x+5)/6
f(2) = 6·2-5 = 12-5 = 7
g(5) = (5+5)/6 = 10/6 = 5/3
f(0) = 6·0-5 = -5
f(2)+f(0) = 7-5 = 2
f o g = f(g(x)) = 6[(x+5)/6] -5 = x+5-5 = x
g o f = g(f(x)) = (6x-5+5)/6 = 6x/6 = x
f o f = f(f(x)) = 6(6x-5)-5 = 36x-30-5 = 36x-35
f o g(5) = f(g(5))
g(5) = 5/3 =>
f o g(5) = 6·5/3 -5 = 30/3 - 5 = 10-5 = 5
b) f(x) = 3x-5, g(x) = x²-2
f(2) = 3·2-5 = 6-5 = 1
g(5) = 5²-2 = 25-2 = 23
f(0) = 3·0-5 = -5
f(2)+f(0) = 1-5 = -4
f o g = 3(x²-2) -5 = 3x²-11
g o f = (3x-5)²-2 = 9x²-30x+25-2 = 9x²-30x+23
f o f = 3(3x-5) -5 = 9x-15-5 = 9x-20
g(5) = 23
f o g(5) = 3·23-5 = 64
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.