Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A(-2,0) , B(4;2)
f(x) = ax+b
f(-2) = 0 <=> -2a+b = 0 => b = 2a
f(4) = 2 <=> 4a + b = 2 => 4a+2a = 2 => 6a = 2 => a = 1/3
b = 2/3 => f(x) = x/3 + 2/3 = > f(x) = (x+2)/3
m = (y₂-y₁)/(x₂-x₁) = (4+2)/(2-0) => m = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.