Răspuns :
- Răspuns:Primele 4 poze sunt de la ex 6 La 7 nu ma lasă sa pun si b, c d Am pus decât a Dar le scriu așa, dacă nu înțelegi îmi spui si te ajut! DECI să revenim B) aduci la numitorul
- 6X+1/2 il faci cu 3X-2/3 il faci cu 2
- Si rezulta asta :3(x+1)+2(x-2)=2x-13x+3+2x-4=2x-1 [ aici 2x cu 2x, pentru ca dacă pe 2x 3x+3-4=-1 din partea dreapta vine cu semn3x-1=-1. schimb si asa le reduci de acolo) X=0
- C) il fac direct ( au numitorul 6)
- Rezulta :12x-6-(5x-2)=6x-2 12x-6-5x+2=6x-27x-4=6x-27x-6x=-2+4X=2
- D) NUMITORUL ESTE 12 2x-1/4 cu 3 X-3/3 cu 4
- Si rezulta :3(2x-1)-4(x-3)=-2x-16x-3-4x+12=
- -2x-12x+9=-2x-12x+2x=1-94x=-8X=-8/4X=-2 Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.