👤

3x4 +2:9-{4+[45-5•(8-2•x)+23]:4}=14​

Răspuns :

Explicație pas cu pas:

3x4 +2x9-{4+[45-5•(8-2•x)+23]:4}=14

12+18-{4+[45-5x(8-2xx)+23]:4=14

30-{4+[45-5x(8-2xx)+23]:4=14

{4+[45-5x(8-2xx)+23]:4=30-14

4+[45-5x(8-2xx)+23]:4=16

[45-5x(8-2xx)+23]:4=16-4

[45-5x(8-2xx)+23]:4=12

[45-5x(8-2xx)+23]=12x4

45-5x(8-2xx)+23=48

68-5x(8-2xx)=48

5x(8-2xx)=68-48

5x(8-2xx)=20

(8-2xx)=20:5

8-2x x=4

2xx=8-4

2xx=4

x=4:2

x=2

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari