Răspuns :
[tex]\left(2\frac{1}{3}\right)^{36}\div \left(\frac{49}{9}\right)^{17} =\left(\frac{7}{3}\right)^{36}\div \left(\frac{49}{9}\right)^{17} =\frac{\left(\frac{7}{3}\right)^{36}}{\frac{49^{17}}{9^{17}}} =\frac{\frac{7^{36}}{3^{36}}}{\frac{49^{17}}{9^{17}}} =\frac{7^{36}\cdot \:9^{17}}{3^{36}\cdot \:49^{17}} =\frac{7^{36}\cdot \:3^{34}}{3^{36}\cdot \:7^{34}} =\frac{7^2}{3^2} =\frac{49}{3^2} =\frac{49}{9} =\frac{49}{9} =5\frac{4}{9}[/tex]
Sper că te-am ajutat!
Succes!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.