Răspuns :
Răspuns:
2x² + 1²= 5x + 6 => 4x + 1 = 5x + 6
=>4x -5x = 6 - 1
=>-x = 5
Explicație pas cu pas:
Sper că te-am ajutat și succes în semestrul al doilea.
4x^2+4x+1=5x+6
4x^2-x-5=0
4x^2+4x-5x-5=0
4x(x+1)-5(x+1)=0
(4x-5)(x+1)=0
4x-5=0 => x=5/4
Sau
X+1=0 => x=-1
S= {-1, 5/4}
4x^2-x-5=0
4x^2+4x-5x-5=0
4x(x+1)-5(x+1)=0
(4x-5)(x+1)=0
4x-5=0 => x=5/4
Sau
X+1=0 => x=-1
S= {-1, 5/4}
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.