Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1
(7-1)/2x(x²-1)=6/2x(x²-1)=3/x(x²-1)
(x-1)/6x²(x+1) ⇒cmmmc=6x²(x²-1)
prima fractie va fi amplificata cu 6x ⇒18/6x²(x²-1)
a doua fractie va fi amplificata cu (x-1) ⇒(x-1)²/6x²(x²-1)
2.
F=[x²(x+1)-(x+1)]/(x-1)(x+4)=(x+1)²(x-1)/(x-1)(x+4)=(x+1)²/(x+4) x≠1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.