Răspuns :
Răspuns: Mai jos ai rezolvarea
Explicație pas cu pas:
Buna!
[tex]\bf \circledast~ \bf \sqrt{14-\sqrt{5^{2} } } = \sqrt{14-5 } = \sqrt{9}=\sqrt{3^{2} }=\boxed{\boxed{\bf 3}}[/tex]
[tex]\bf \circledast~ \bf \sqrt{8-2\sqrt{15} } = \sqrt{5+3-2\sqrt{15}} = \sqrt{(\sqrt{3}-\sqrt{5})^{2}}=\boxed{\boxed{\bf \sqrt{5}-\sqrt{3}}}[/tex]
[tex]\bf \circledast~ \bf \sqrt{11-2\sqrt{18} } = \sqrt{2+9-2\sqrt{18}} = \sqrt{(\sqrt{2}-\sqrt{9})^{2}}=\sqrt{9}-\sqrt{2}=\boxed{\boxed{\bf 3-\sqrt{2}}}[/tex]
[tex]\bf \circledast~ \bf \sqrt{6+\sqrt{20} } = \sqrt{6+2\sqrt{5}} = \sqrt{1+5+2\sqrt{5}} =\sqrt{(1+\sqrt{5})^{2}}=\boxed{\boxed{\bf 1+\sqrt{5}}}[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.