Răspuns :
a) -x³+4x²-9+3x³-5x²+1 = 2x³-x²-8
b) -x³+4x²-9-3x³+5x²-1 = -4x³+9x²-10
A(x)=-x³+4x²-9
B(x)= 3x³-5x²+1
Răspuns:
a)2x³-x²-8
b)-4x³+9x²-10
Explicație pas cu pas:
a) A(x)+B(x)= -x³+4x²-9+3x³-5x²+1=2x³-x²-8
b) A(x)-B(x)= -x³+4x²-9-(3x³-5x²+1)=-x³+4x²-9-3x³+5x²-1=-4x³+9x²-10
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.