Răspuns :
Răspuns:
a)-19/12
b)-11/36
c)-2/9
d)7
e)1/9
f) -27/64
[tex] {( - \frac{3}{4} }^{3} ) = - \frac{27}{64} [/tex]
[tex] - 6 \div ( - \frac{6}{7} ) = - \frac{6}{1} \times ( - \frac{7}{6} ) = + 7[/tex]
[tex] {( - \frac{1}{3} ) }^{2} = + \frac{1}{9} [/tex]
[tex] - \frac{3}{7} \times \frac{14}{27} = - \frac{2}{9} [/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex] - \frac{3}{4} - \frac{5}{6} = - \frac{3 \times 3}{4 \times 3} - \frac{5 \times 2}{6 \times 2} = - \frac{9}{12} - \frac{10}{12} = - \frac{19}{12} [/tex]
[tex] - \frac{8}{9} + \frac{7}{12} = - \frac{8 \times 4}{9 \times 4} + \frac{7 \times 3}{12 \times 3} = - \frac{32}{36} + \frac{21}{36} = - \frac{11}{36} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.