Răspuns :
(x+y)(x-y)=x^2-y^2
(x+y) * 15 = 75
(x+y) = 75:15
(x+y) = 5
(x+y) * 15 = 75
(x+y) = 75:15
(x+y) = 5
[tex]\it x-y=15\ \ \ \ \ (*)\\ \\ x^2-y^2=75\ \Rightarrow (x-y)(x+y)=75 \stackrel{(*)}{\Longrightarrow}\ 15\cdot(x+y)=75|_{:15} \Rightarrow x+y=5[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.