👤

Dacă a + 2b = 5 și 3b - c = 2 calculați 3a + 12b - 2c și 3a + 2c.

Răspuns :

Răspuns:

  • 3a + 12b - 2c = 19
  • 3a + 2c = 11

Explicație pas cu pas:

(*^_^*)Salutare!

① a + 2b = 5   | · 3 (înmulțim toata relația cu 3)

② 3b - c = 2    | · 2 (înmulțim toata relația cu 2)

① 3a + 6b = 15  

② 6b - 2c = 4       ( + ) Adunam cele doua relații

3a + 6b + 6b - 2c = 15 + 4

3a + 12b - 2c = 19

① 3a + 6b = 15  

② 6b - 2c = 4       ( - ) Scădem cele doua relații

3a + 6b - 6b + 2c = 15 - 4

3a + 2c = 11

#copaceybrainly