Răspuns :
[tex] {2}^{7} \div 4^{3} + {3}^{9} \times {27} {}^{5} \div {3}^{20} + ( {3}^{1} \times {2}^{4} + {4}^{2} \div {2}^{3} ) = \\ {2}^{7} \div {2}^{6} + {3}^{9} \times {3}^{15} \div 3 {}^{20} + (3 \times 16 - {2}^{4} \div {2}^{3} ) = \\ {2}^{1 } + 3 {}^{4} + (3 \times 16 - {2}^{4} \div {2}^{3} ) = \\ 2 + 81 + (3 \times 16 - {2}^{1} ) = \\ 2 + 18 + (48 - 2) = \\ 2 + 18 + 46 = \\ 20 + 46 = \\ 66[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.