Răspuns :
Răspuns:
1)
1914 iulie 28 -1918 noiembrie 11
2)
Democratia lucreaza prin vot , lasand lumea sa isi aleaga liderul .Democratia ofera lumii dreptul de a vorbi liber fara pedepse
Regimurile autoritare, neavând la bază o singură ideologie, își justifică legitimitatea prin diverse motive, precum patriotism sau naționalism, dezvoltare economică, „justiție socială” și necesitatea de a menține ordinea.
3)
Viaţa politică din România a suferit mutaţii importante după Marea Unire din 1918. La temelia sistemului statal a fost pusă noua Constituţie din 1923, care, prin includerea reformelor democratice promise în 1917-1918, a devenit fundamentul vieţii politice, juridice şi social-economice româneşti, până în februarie 1938. Subminat însă de factori interni şi apăsat de presiunea evenimentelor naţionale, acest sistem democratic a fost abandonat în 1938, fiind înlocuit cu un regim monarchic autoritar. În această perioadă, România a cunoscut remarcabile realizări cultural-artistice, ştiinţifice şi tehnice.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.