Răspuns :
Răspuns:
[tex]\bf a)\longrightarrow 3)[/tex]
[tex]\bf b)\longrightarrow 1)[/tex]
Explicație pas cu pas:
Salutare!
[tex]\bf a) -3x+1=x+13[/tex]
[tex]\bf -3x-x+1=13[/tex]
[tex]\bf -4x+1=13[/tex]
[tex]\bf -4x=13-1[/tex]
[tex]\bf -4x=12~~\bigg|:(-4) \implies \boxed{\boxed{\bf x = -3}}[/tex]
[tex]\bf a)\longrightarrow 3)[/tex]
[tex]\it~~~[/tex]
[tex]\bf b)~ 2\sqrt{2}x+\sqrt{8} =\sqrt{2}x+3\sqrt{2}[/tex]
[tex]\bf 2\sqrt{2}x+2\sqrt{2} =\sqrt{2}x+3\sqrt{2}[/tex]
[tex]\bf 2\sqrt{2}x-\sqrt{2}x+2\sqrt{2} =3\sqrt{2}[/tex]
[tex]\bf \sqrt{2}x+2\sqrt{2} =3\sqrt{2}[/tex]
[tex]\bf \sqrt{2}x=3\sqrt{2}-2\sqrt{2}[/tex]
[tex]\bf \sqrt{2}x=\sqrt{2}~~\bigg|:\sqrt{2}\implies \boxed{\boxed{\bf x=1}}[/tex]
[tex]\bf b)\longrightarrow 1)[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.