👤

sa se rezolve ecuatia :
[tex](5 \sqrt{2} - 7) {}^{2x + 1} = (5 \sqrt{2} + 7) {}^{2} [/tex]


Răspuns :

Răspuns:

(5√2-7)²ˣ⁺¹=(5√2+7)²

Ogbserin (5√2-7)*(5√2-7)=(5√2)²-7²=50=49=1

deci 5√2+7=1/(5√2-7)

Ecuatia devine

(5√2-7)²ˣ⁺⁺¹=1/(5[tex]\sqrt{2}-7[/tex])²=>

(5√2-7)²ˣ⁺¹*(5√2-7)²=1

(5√2-7)²ˣ+¹⁺²=1=>

2x+1+2=0

2x-3-0

2x=3

x=3/2

Explicație pas cu pas:

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari