Răspuns :
După asediul Vienei din anul 1683,turcii vor începe să piardă teren în Europa,devenind „bolnavul Europei”,locul acesteia fiind luat de Imperiul Habsburgic,respectiv Imperiul Rus.
În anul 1687 habsburgii ocupă de la turci Transilvania,după în anul 1718 Banatul,respectiv Oltenia,iar în anul 1775 Bucovina în timp ce Imperiul Rus a luat Basarabia în anul 1812.
Regimul fanariot a reprezentat o perioadă de regres economic a Țărilor Române fiind impus de turci după ce domnitorii români se răsculau mereu împotriva otomanilor fiind mult mai ușor să controleze viața politică,economică din Țările Române, ducând astfel la reforme puține ca număr,taxe mari fiindcă aproape toți domnitorii-marea majoritate erau de origine greacă doreau să se îmbogățească cât mai repede cu putință.
Dar după revoluția lui Tudor Vladimirescu din anul 1821,turcii readuc domnitorii pământeni în anul 1822.Dar situația politico-juridică a Țărilor Române în secolul XIX nu arăta bine deloc.Mare parte din Țările Române deja a fost luată sub administrarea altor imperii,iar lucrurile nu păreau să se schimbe.Astfel s-a ajuns la revoluțiile din anul 1848 din Moldova,Țara Românească și Transilvania,revoluționarii dorind să modernizeze țara cu programe naționale neacceptate de domnitori sau marile imperii.
Dar după războiul din Crimeea dintre 1853-1856,occidentalii au decis ca Țările Române să primească o unire parțială ce a dus în cele din urmă la apariția Principatelor Unite sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza începând cu 24 ianuarie 1859 până pe 11 februarie 1866 făcând numeroase modernizări României având ca scop prinderea din urmă a statelor occidentale ca progres economic.
Politica „faptului împlinit” în secolul XIX prin unirea făcută de Alexandru Iona Cuza a fost făcută într-un context favorabil din punct de vedere politic fiind o oportunitate ce nu a fost ratată,dar progresul economic,social,etc. nu a putut fi dus până la capăt ca urmare a abdicării lui Cuza de aceeași oameni ce l-au ajutat în trecut.
Sper că te-am ajutat și nu uita de un mulțumesc!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.