Răspuns :
Răspuns:
SalvareSalvați Calitatea transporturilor pentru mai târziu
Calitatea transporturilor
Încărcat de
Valentin Stancu
100%(1)100% au considerat acest document util (1 vot)
5K vizualizări
36 pagini
Informații document
apăsați pentru a extinde informațiile documentului
Data încărcării
May 27, 2011
Drepturi de autor
© Attribution Non-Commercial (BY-NC)
Formate disponibile
DOC, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
Partajați acest document
Partajați sau inserați document
Opțiuni de partajare
Partajați pe Facebook, se deschide într-o fereastră nouă
Partajați pe Twitter, se deschide într-o fereastră nouă
Partajați pe LinkedIn, se deschide într-o fereastră nouă
Partajați cu e-mailul, deschide clientul de e-mail
Copy Text
Copiere link
Vi se pare util acest document?
100%100% au considerat acest document util, Bifați acest document drept util
0%0% au considerat acest document drept nefolositor, Bifați acest document drept nefolositor
Este necorespunzător acest conținut?
Raportați acest document
Descărcați acum
SalvareSalvați Calitatea transporturilor pentru mai târziu
Calitatea Transporturilor
I.
CALITATEA TRANSPORTURILOR (Generalităţi)
I.1 Definitie.
Transportul reprezintă un domeniu al activităţii social-economice prin care se realizeazădeplasarea bunurilor materiale şi a oamenilor în spaţiu, cu ajutorul unor vehicule sau instalaţiispeciale, pe anumite căi de circulaţie, în vederea satisfacerii necesităţilor materiale şi spiritualeale societăţii.Există caracteristici generale care diferenţiază calitatea serviciilor de cea a produselor:intangibilitatea, inseparabilitatea, variabilitatea, perisabilitatea, lipsa proprietăţii, precum şisferele largi de extindere a calităţii transporturilor în viaţa economico-socială şi în problemelemediului natural şi artificial în care se desfăşoară.Acţiunile de creştere a calităţii se extind progresiv, de la un serviciu izolat de transport, lacompanie, la mod de transport si la sistem de transport, la nivel national, continental sau planetar. Această tratare permite să se pună în evidenţă, în mod gradat, într-o structură ierarhică,legătura dintre diferitele aspecte ale calităţii proiectate şi realizate şi eficienţa consumului deresurse pentru o activitate utilă, circumscrisă cerinţelor sociale fundamentale, ale respectului faţăde mediu şi ale responsabilităţilor privind calitatea vieţii.
La nivelul economiei naţionale
, calitatea serviciilor se caracterizează prin gradul desatisfacere a nevoilor de transport ale ţării în condiţiile asigurării integrităţii mărfurilor şi a promptitudinii în deplasare. Calitatea transporturilor, la acest nivel, poate fi măsurată, deexemplu, prin: cantitatea de mărfuri transportată sau numărul de călători transportaţi într-oanumită perioada de timp; mărimea specifică a pierderilor din valoarea mărfurilor în timpul transportului.
Explicație:
sper ca te am ajutat
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Ed. tehnologică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.