Răspuns :
Răspuns:
a) (²⁾7/9+³⁾17/6)-(³⁾5/6-1/18)=(14/18+51/18)-(15/18-1/18)=65/18-14/18=51/18=17/6
c) introducem intregii in fractie si aducem la acelasi numitor comun
[(4·9+7)/9-(1·2+1)/2]-(³⁾15/16-²⁾1/24)=
(²⁾43/9-⁹⁾3/2)-(45/48-2/48)=
(86/18-27/18)-43/48=
⁸⁾59/18-³⁾43/48=472/144-129/144=343/144
e) (⁵⁾13/63+⁷⁾17/45)-(³⁾5/36-⁴⁾1/27)=
(65/315+119/315)-(15/108-4/108)=
¹²⁾184/315-³⁵⁾11/108=2208/3780-385/3780=1823/3780
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.