Răspuns :
Răspuns:
x/y=3/5=>x=3y/5
(4x+3y)/2x-y)=
[(4·3y/5+3y)] / [(2·3y/5-y)]=
(12y/5+⁵⁾3y) /(6y/5-⁵⁾y)=
27y/5:y/5=
27y/5·5/y=
27y/y=27
x/y=3/5 => x=3y/5
(4x+3y)/(2x-y)
=(4*3y/5+3y)/(2*3y/5-y)
=(12y/5+3y)/(6y/5-y)
=(12y/5+15y/5)/(6y/5-5y/5)
=(27y/5)/(y/5)
=27y/5*5/y
=27
Kawaiimath
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.