Răspuns :
Răspuns:
[tex]x = - \frac{11}{2}[/tex]
Explicație pas cu pas:
- Pentru început observăm că [tex]0,25\\[/tex] poate fi scris ca fracție reductibilă.
- În al doilea pas am adus la numitor comun și l-am eliminat. (numitorul comun este [tex]6[/tex])[tex]\frac{5x-1}{3}+\sqrt{\frac{25}{100} }= 2(x+1)\Leftrightarrow\frac{5x-1}{3}+\sqrt\frac{1}{4} =2(x+1)\Leftrightarrow \frac{5x-1}{3}+\frac{1}{2}=2(x+1)[/tex]
- Ne mai rămâne doar să desfacem parantezele și să separăm termenii.
[tex]2(5x-1)+3=2\cdot6\cdot(x+1)\Leftrightarrow 10x-2+3=12x+12\Leftrightarrow 10x-12x=12+2-3\Leftrightarrow -2x=11\Leftrightarrow x = -\frac{11}{2}.[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.