Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2^2011 - 2^2010 - 2^2009 - 2^2008
= 2^2008*(2^3 - 2^2 - 2 - 1)
= 2^2008*(8 - 4 - 2 - 1)
= 2^2008
= (2^1004)^2 patrat perfect
[tex]2^{2011}-2^{2010}-2^{2009}-2^{2008}=[/tex]
[tex]2^{2008}+2^3-2^{2008}+2^2-2^{2008}+2^1-2^{2008}+2^0=[/tex]
[tex]2^{2008}\,(2^3-2^2-2-1)=[/tex]
[tex]2^{2008} \, (8-4-2-1)=[/tex]
[tex]2^{2008}\,(4-2-1)=[/tex]
[tex]2^{2008}\,(2-1)=[/tex]
[tex]2^{2008}\cdot1=2^{2008}[/tex]
[tex]\implies 2^{2008}=2^{1004\cdot2}=(2^{1004})^2[/tex] [tex]- \,patrat\:perfect[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.