Răspuns :
Răspuns:
Nutriția heterotrofă
Nutriția saprofită: este caracteristică unor ciuperci și bacterii care descompun cadavre sau părți moarte ale organismelor vii. Saprofitele pot fi cu specificitate de substrat: mucegaiul alb. Fără specificitate de substrat: pe perete, pâine, gem. Ciuperci saprofite: ciupercile care realizează fermentația alcoolică: drojdia de bere, drojdia de vin. Fermentația: se realizează sub acțiunea ciupercii care acționează asupra alcoolului etilic, transformându-l în acid acetic. Ex: Când vinul se acrește într-un vas. Fermentația lactică se realizează sub acțiunea bacteriilor din genul lactobacil care determină obținerea untului. Saprofitele au importanță și în industria antibioticelor, ciupercile din genul streptomicius.
Răspuns:
Heterotrofia este un mod de viață al unor organisme ce se hrănesc numai cu substanțe organice, din care își produc carbon și azot sau energie chimică din procese de reducere (redox). Heterotrofia este, ca mod de viață, în opoziție cu autotrofia unde energia necesară vieții este luată de la lumina solară sau din surse anorganice. Organismele heterotrofe nu pot sintetiza singure substanțe organice din surse anorganice (substanțe minerale). Plecând de la tipul energiei utilizate pentru extragerea carbonului și azotului, se poate face următoarea clasificare:
Fotoheterotrofie (energie luminoasă)
Chemiheterotrofie (energie chimică).
sper sa fie ok
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Chimie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.