Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x - 3)^2 = 36
x - 3 = 6
x = 9
--------
x - 3 = -6
x = -3
-------
x > 0
solutia este x = 9
Explicație pas cu pas:
(x-3)²=36
(x-3)²=6²
=> x-3=-6, +6
1. x-3=-6=>x=-6+3=-3(dar x>0)
2. x-3=6=>x=6+3=9
raspuns curect D- 9
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.