Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Salutare!
a)
I) Inversam rapoartele:
[tex]\bf \dfrac{5}{3}= \dfrac{10}{6}\implies \dfrac{3}{5}= \dfrac{6}{10}[/tex]
II) Schimbam extremii intre ei:
[tex]\bf \dfrac{5}{3}= \dfrac{10}{6}\implies \dfrac{6}{3}= \dfrac{10}{5}[/tex]
III) Schimbam mezii intre ei:
[tex]\bf \dfrac{5}{3}= \dfrac{10}{6}\implies \dfrac{5}{10}= \dfrac{3}{6}[/tex]
b)
[tex]\bf \dfrac{5+3}{3}= \dfrac{10+6}{6}[/tex]
⊱─────✧pav38✧─────⊰
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.