Răspuns :
Răspuns:
a) x² + 1 = 10
x² = 9 => x = ±3
S = { -3, 3 }
b) 2x² - 3 = 15
2x² = 18
x² = 9 => x = ±3
S = { -3, 3}
c) -3x² + 1 = -26
-3x² = -27
3x² = 27
x² = 9 => x = ±3
S = { -3, 3 }
d) 10x² + 2 = 2
10x² = 0
x² = 0 => x = 0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x²+1=10 ⇒x²=10-1 ⇒x²=9 ⇒x=3
2x²-3=15 ⇒2x²=18 ⇒x²=18:2⇒x²=9⇒x=3
-3x²+1=-26⇒26+1=3x² ⇒27=3x²⇒x²=27:3⇒x²=9⇒x=3
10x²+2=2 ⇒10x²=2-2 ⇒10x²=0⇒x=0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.