Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1) a₁+a₂ = 7 ; a₄ = 11 r = ?
a₂ = a₁+r => a₁+a₁+r = 7 => 2a₁+r = 7
a₄ = a₁+3r => a₁+3r = 11 => 2a₁+6r = 22
-------------
5r = 22-7 = 15 => r = 15:5 => r = 3
2) a₁ = 7 ; a₂ = 10 => r = a₂-a₁ => r = 10-7 => r = 3
3) a₅ = 12 ; a₆ = 15 ; a₂ = ?
r = a₆-a₅ = > r = 15-12 => r = 3
a₅ = a₂+3r => a₂ = a₅-3r => a₂ = 12-3·3 => a₂ = 3
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.