👤


[tex]a { }^{2} + b {}^{2} + c {}^{2} + 4a - 6b + 13 = 0[/tex]


Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

[tex]a^{2} +4a+4+b^{2} -6a+9+c^{2} =0\\ \\ (a+2)^{2} +(b-3)^{2} +c^{2} =0[/tex]

suma pătratelor e nulă doar dacă fiecare din termeni este nul, deci:

a + 2 = 0, a = - 2

b - 3 = 0, b = 3

c = 0

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari